Bli medlem!

Du kan bli aktiv medlem om du vill engagera dig i ungdomsjourens arbete på något sätt. Om du bara vill bli medlem för att stötta och för att du tycker att vi gör ett viktigt arbete så kan du bli stödmedlem. Som stödmedlem får du information om vårt arbete skickat till dig en gång per år, och du får inbjudan till årsmötet men har inte rösträtt. Man kan när som helst kontakta styrelsen och ändra typ av medlemskap. För att bli medlem måste du vara 18 år men vi har ingen övre åldersgräns.

Kostnad för medlemskapet är 50 kr per år och detta betalas in till vårt bankgiro 5249-7930. Märk din betalning med för- och efternamn.

Om du väljer att bli aktiv medlem kommer du inom kort att bli kontaktad av någon av oss i styrelsen.

Välkommen till Falu Ungdomjour, tillsammans gör vi skillnad!

Kom och träffa oss!

Första torsdagen varje månad har vi medlemsmöte. Dit kan du komma även om du ännu inte är medlem, om du är intresserad av att bli det och vill engagera dig i vår verksamhet. Hör av dig!

Vad vill du bidra med?

Vi arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld och i det arbetet behöver vi vara många. Det är bara tillsammans som vi kan göra skillnad. Du kan engagera dig på flera olika sätt i ungdomsjouren och på vilket sätt beskriver vi här nedanför.

Stötta unga

Vi behöver personer som kan stötta unga i Falun, antingen via mejl, chatt eller telefon, i enskilda samtal eller genom vår gruppverksamhet. På måndagar mellan 18 och 21 så har stöttar vi unga personer via chatt och telefon, till denna verksamhet behöver vi flera volontärer. Enskilda samtal och gruppverksamhet hoppas vi komma igång med under våren 2019. För personer som vill engagera sig på detta sätt ställer vi en del krav bland annat att man ska vara över 18 år, lämna utdrag ur belastningsregistret och genomgå en utbildning.

Styrelsearbete

Kanske är du intresserad av att arbeta med övergripande och strategiska beslut för att Falun ska bli en grym stad för unga att bo i. Då kan styrelsen vara något för dig att engagera dig i.

Övriga uppgifter

Vi behöver personer som vill hjälpa till med kommunikation, gå ut och informera i skolor, skriva debattartiklar, göra logga och mycket annat. Har du någonting som du är bra på som du tror att vi skulle ha nytta av och som du vill dela med dig av så tveka inte att höra av dig!

Alla personer som engagerar sig i ungdomsjouren ska vara över 18 år och lämna utdrag ur belastningsregistret. Alla måste också bli medlemmar i Falu Ungdomsjour.