Falu ungdomsjour

Här hittar du organisationer runt i Sverige som arbetar för att hjälpa dig som behöver stöd

Unizon samlar alla jourer i Sverige, så att du lättare vet var du kan vända dig.

Tjejjouren samlar alla tjej-, trans- och ungdomsjourer på ett och samma ställe. De vänder sig främst till alla som identifierar sig som tjej, i åldrarna 12-20.

Tilia finns för dig som mår dåligt, känner dig ensam eller bara vill prata med någon. Vill du inte prata med någon så funkar det att bara lyssna – Tiliapodden finns där du hittar poddar, eller på deras hemsida.

En organisation som stöttar dig som är ung, oavsett om du är kille, tjej, transperson eller inte vill definiera dig alls. I chatten kan du prata om vad du vill. 1000 möjligheter har även ett särskilt stöd online för dig som har erfarenheter av att ha sex mot ersättning. De som jobbar där är unga vuxna som har tystnadslöfte.

På ungdomsmottagningen så finns mer än bara information om din sexualitet. Här finns personal utbildad inom HBTQ och kuratorer som har tystnadsplikt. På UMO kan du hitta massor av information, och var din närmaste ungdomsmottagning finns.

Du kan ringa Barn- och ungdomslinjen, eller mejla eller chatta anonymt med IVO, om du till exempel får vård som du inte är nöjd med eller har kontakt med socialtjänsten som inte funkar bra. Du kan också fråga om vilka rättigheter du har.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) är en myndighet som ska se att socialtjänsten, hälso- och sjukvården och LSS-verksamheter jobbar som de ska.